• JARNÉ PRÁZDNINY!

          • 22.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Vážení rodičia a milí žiaci, 

            oznamujeme Vám, že v termíne od 26.2.2024 (pondelok) do 1.3.2024 (piatok) sa konajú jarné prázdniny. V prevádzke nebude ŠJ ani ŠKD.

            Školské vyučovanie sa opäť začne v pondelok 4.3.2024. 

            Prajeme Vám príjemné prežitie jarných prázdnin!

            Mgr. Martina Stašková, riaditeľka školy

          • KURZ KORČUĽOVANIA - 2. ROČNÍK!

          • 23.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Päť štvrtkov po sebe v dopoludňajších hodinách sa naši druháci zúčastnili kurzu korčuľovania. Na zimnom štadióne sa všetci zhostili svojej pohybovej aktivity statočne a bojovali s tvrdým ľadom ako sa patrí. Mnohí z druháčikov sa postavili na korčule prvýkrát. Iní sa výborne zdokonalili a ukázali svojim spolužiakom, že aj toto sa dá zvládnuť. Okrem toho urobili niečo aj pre svoje zdravie.

            Všetkým druhákom  patrí veľká pochvala za zvládnutie tohto kurzu a získanie certifikátu z rúk maskota  HK Spiš Indians Levoča.

            Poďakovanie patrí aj milým trénerom, ktorí našich korčuliarov počas piatich týždňov povzbudzovali a pomáhali im prekonať prvé prekážky na ľade. Taktiež aj rodičom, ktorí si našli čas a prišli nám pomôcť s viazaním korčúľ.

            Pripravila: Mgr. Eva Kovaľanová

          • DÔLEŽITÝ OZNAM!

          • 19.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Riaditeľstvo ZŠ, Gašpara Haina 37 v Levoči týmto oznamuje, že v zmysle §150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon), udeľuje na deň 19.02.2024 (pondelok) z technických príčin (havarijný stav - prerušenie dodávky vody na ul. Gašpara Haina) – riaditeľské voľno pre žiakov 1. – 9. ročníka školy.

            V prevádzke nebude ani školská jedáleň a školský klub detí. Riadne vyučovanie bude pokračovať v utorok 20.02.2024.

            Mgr. Martina Stašková, riaditeľka školy

          • OZNAM - TESTOVANIE T9 - 2024!

          • 19.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Vážení rodičia, milí deviataci,

            celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ - Testovanie 9 2024 - sa uskutoční 20. marca 2024 (streda) z predmetov:

            • matematika (MAT) a slovenský jazyk a literatúra (SJL) 

            Testovania sa zúčastnia  žiaci 9. ročníka základných škôl a 4. ročníka gymnázií s osemročným vzdelávacím programom v SR vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

            Náhradný termín Testovania 9 2024 sa uskutoční 4. apríla 2024.

            Všetko potrebné a dôležité oznamy a odkazy nájdete aj na webovej stránke NUCEM.  

            Mgr. Silvia Verbovská, výchovný poradca

          • KLÁŠTORNÉ PÍSMENÁ - 3.B!

          • 19.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Ak máš rád históriu a bavia ťa knihy, ak rád skúšaš nové veci, zastav sa tak, ako my z 3. B, v starom minoritskom kláštore.

            Dozvieš sa zaujímavosti o tom, ako sa kedysi písali knihy, ako a z čoho vyrábali papier. Vyskúšaš si napísať svoje meno a vyrobíš si tak originálnu záložku do knihy. Zažilješ tam super výtvarnú výchovu a preopakuješ si i abecedu.

            Pripravila: Mgr. Katarína Sanitriková

          • LYŽIARSKY VÝCVIK ŽIAKOV 7. ROČNÍKA!

          • 19.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Aj vďaka nepriaznivej snehovej situácii sa v dňoch od 12.02. do 16.02.2024 konal v lyžiarskom stredisku Resort Levočská Dolina lyžiarsky výcvik žiakov 7. ročníka.

            Akcia prebehla formou dennej dochádzky. Lyžiarskeho výcviku sa zúčastnilo 29 žiakov z triedy 7.A a 7.B, ktorí boli rozdelení do troch skupín na základe preukázaných lyžiarskych zručností.

            Vedúcimi skupín boli: Mgr. Pavol Petrovič, Mgr. Roman Gaduš a Mgr. Marián BrinckoMôžeme konštatovať, že cieľ výcviku bol splnený. Všetci žiaci si osvojili, alebo zdokonalili lyžiarske zručnosti, a to bezpečné ovládanie lyží v primeranom teréne, optimálnou technikou, či už na rodinnej zjazdovke, alebo zjazdovke traverz. Správanie žiakov počas tejto akcie bolo skvelé a k žiadnemu úrazu počas piatich dní nedošlo.

            Tešili sme sa z pekného počasia a pohybovej aktivity v prírode.

            Pripravil: Mgr. Pavol Petrovič

          • CHEMICKÁ OLYMPIÁDA - ŠKOLSKÉ KOLO!

          • 13.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Dňa 8.2.2024 sa uskutočnilo školské kolo chemickej olympiády kategórie D. Školského kola sa zúčastnilo 6 žiakov našej školy, ktorí predviedli svoje znalosti a zručnosti v oblasti chémie a zároveň bojovali o postup do okresného kola, ktoré sa uskutoční v marci.

            Atmosféra súťaže sa niesla v znamení riešenia rôznorodých úloh a experimentov, ktoré priniesli tieto výsledky: 

            1.miesto - Peter Gibala z 9.A

            2.miesto - Klára Pomikalová z 9.A

            3.miesto - Olívia Galíková z 9.A

            Blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

            Pripravila: Mgr. Martina Grohoľová 

          • LYŽIARSKY KURZ 2. - 4. ROČ.!

          • 12.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            ... šťastné a usmiate tváre aj napriek vrtochom počasia. Takto vyzeral záver piatkových pretekov lyžiarskeho kurzu. Ten sa uskutočnil v dňoch 5. až 9. 2. 2024 v Levočskej Doline. 

            Zdatní lyžiari, ale aj tí, ktorí stáli na lyžiach po prvýkrát, pozorne počúvali svojich inštruktorov i pani učiteľky. Strávili sme tak spolu super týždeň a už teraz sa tešíme na ďalší kurz.

            Dovtedy však ... DOLYŽOVANIA

            Pripravila: Mgr. Viktória Starinská a Mgr. Zuzana Ušáková

          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ DAROVANIA KNIHY!

          • 12.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Milí spolužiaci, vážení rodičia!

            Vo valentínskom týždni sa aj naša škola veľmi rada zapojí do aktivity, ktorú organizuje Knižnica Jána Henkela v Levoči. Jedná sa o Medzinárodný deň darovania kníh - DETSKÝCH

            Prosíme Vás preto, aby ste od 13.2. (utorok) do 16.2. (piatok) nosili ráno do 07:55 hod. do školy detské knihy, ktoré chcete venovať do tejto zbierky. Každé ráno Vás budú čakať dievčatá na spodnej chodbe školskej budovy ročníkov 5. - 9.

            Knihy, ktoré vyzbierame sa odnesú do mestskej knižnice a tie potom poputujú na detské oddelenie nemocnice AGEL v Levoči, kde potešia hospitalizované deti.

            VOPRED VÁM ĎAKUJEME ZA VAŠU OCHOTU A PODPORU!

            Vaša Tridsaťsedmička.

          • SVETOVÝ DEŇ ČÍTANIA NAHLAS!

          • 7.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Tento prívlastok dostal 7. február. Pri tejto príležitosti si žiaci na 1. stupni na hodinách čítania predstavili svoje obľúbené knihy alebo knihy, ktoré práve teraz čítajú. Každý žiak z nich aj nahlas prečítal zaujímavý úryvok všetkým spolužiakom.

            Žiaci 2.C navštívili Knižnicu Jána Henkela v Levoči. Privítala ich pani riaditeľka Janka Dolanská, ktorá im tiež predstavila svoju obľúbenú knihu z detstva Pipi Dlhá Pančucha. Veľmi pútavo im z nej prečítala zaujímavý úryvok a porozprávala o tom, kto je Pipi.  Aj deti predstavili svoje knihy a prečítali z nich. Pani Dolanská ich pochválila za pekné čítanie a odvahu prezentovať sa. Deťom sa aktivita páčila, boli veľmi aktívne a už teraz sa tešia na budúce stretnutia v knižnici.

            Prezrite si aj zaujímavé fotky......

            Pripravila: Mgr. Miroslava Suchá

          • EURÓPSKY DEŇ ČÍSLA TIESŇOVÉHO VOLANIA - 112!

          • 6.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Európsky deň čísla tiesňového volania - 112 - symbolizuje záchranu ľudských životov a pripravenosť záchranných zložiek (vrátane polície) kedykoľvek a kdekoľvek pomôcť.

            Cieľom pripomenutia je: 

            • zvýšiť informovanosť žiakov, študentov o existencii a fungovaní tiesňového volania 112,
            • odporučiť ako volať, kedy volať, čo povedať (čo sa stalo (druh udalosti), kde sa stalo (obec, miesto), komu sa stalo (postihnutí, poškodenie majetku, ohrozenie životného prostredia), kedy sa stalo (dátum a približný čas), ďalšie doplnkové informácie (kto volá, telefónne číslo pre spätné volanie a pod.),
            • zvýšiť právne vedomia pri zneužití linky tiesňového volania, polície, hasičov, záchrannej služby (napr.: trestné stíhanie za prečin šírenia poplašnej správy).
          • ŠKD KARNEVAL 2024!

          • 5.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            ,,Karneval, karneval tešíte sa deti? Karneval, karneval, tešia sa už všetci’’!

            Áno, takto sme veselou piesňou otvorili náš ,,Detský karneval’’ plný zábavy, súťaží, hudby, tanca a všetkého, čo k tejto udalosti patrí.

            V tvárach našich sovičiek, slniečok, lienok, chrobáčikov a slniečok žiarila nedočkavosť, radosť a očakávanie, keď sme vchádzali do telocvične na veľký karnevalový deň. Vchádzali sme do sveta fantázie a veselosti, kde sa každý mohol stať čímkoľvek, čo si len prial. A tak sa deti obliekli do pestrých kostýmov, masiek rôznych postáv a bytostí. Telocvičňa bola preplnená smiechom, veselými výkrikmi a úžasnou atmosférou.

            Každá karnevalová maska bola víťaznou maskou. Každý obdržal vecnú cenu pretože prispel k atmosfére radosti a pohody.

            A keď napokon zaznel posledný tón hudby, a záblesky farebných svetiel sa vypli, zostal v našich srdciach krásny spomienkový deň z ktorého nám zostalo kopec fotografií, ktoré sme si pre Vás teraz pripravili.

            Karneval v našom ŠKD nebol len udalosťou, ale zážitkom, ktorý nás všetkých posilnil a pripomenul nám, aké dôležité je oddýchnuť si po polročnej práci a spoločne sa zabaviť.

            Takže ďakujeme všetkým, ktorí sa na tejto úžasnej udalosti podieľali, a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie plné radosti a zábavy.

            Pripravili: vychvávateľky ŠKD

          • VÝSLEDKY SÚŤAŽE VŠETKOVEDKO!

          • 5.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            VŠETKOVEDKO je celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov 1. – 4. ročníka základných škôl.  Obsahuje otázky zo všetkých oblastí, s ktorými sa žiaci doteraz stretli - vlastiveda, prírodoveda, prvouka, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, informatická, dopravná, hudobná a výtvarná výchova. V tomto školskom roku sa do súťaže zapojilo 32 076 žiakov, bol to jubilejný – 15. ročník. Po prvý raz súťažili aj prváci a zapojilo sa ich 8 611. Najlepší získali titul Všetkovedko, ostatní si odnášajú titul Všetkovedkov učeň. Súťažilo sa 28. novembra 2023.

            Na našej škole sa do súťaže zapojilo 62 žiakov: 21 prvákov, 14 druhákov, 18 tretiakov a 9 štvrtákov.  V testoch mohli žiaci 1. ročníka získať maximálne 84 bodov, žiaci 2. ročníka 168 bodov, žiaci 3. a 4. ročníka mohli získať 210 bodov.

            Pochvalu si zaslúžia najúspešnejší žiaci v jednotlivých kategóriách:

            VŠETKOVEDKO 1

            Titul Všetkovedko sa podarilo získať trom prvákom – Simone Bednárovej, Jánovi Bobkovi a Liliane Maľákovej, s rovnakým počtom bodov 77. Vo svojej kategórii sa tak umiestnili na 3. mieste na Slovensku spolu s ďalšími 2 224 deťmi.

            VŠETKOVEDKO 2

            Titul Všetkovedko sa podarilo získať Tereze Kovaľovej, s počtom bodov 147, ktorá získala 10. miesto. Na 16. mieste s počtom bodov 140 bol Michal Drahomirecký. Na 26. mieste vo svojej kategórii sa umiestnil s počtom bodov 130 Norbert Kyseľ, na 28. mieste Ema Gondová so 128 bodmi, na 29. mieste Laura Karabinová so 127 bodmi a na 30. mieste s počtom bodov 126 bol Martin Jendričák.

            VŠETKOVEDKO 3

            Titul Všetkovedko patrí Nele Deptovej, ktorá získala 20. miesto s počtom bodov 175. Na 27. mieste s rovnakým počtom bodov 168 boli Zdenko Dubec, Gregor Čopjak a Teodor Gibala. Na 34. mieste vo svojej kategórii sa umiestnila s počtom bodov 161 Emma Findurová  a na 39. mieste so 156 bodmi Anna Kalouseková.

            VŠETKOVEDKO 4

            Titul Všetkovedko sa nepodarilo získať nikomu. Najlepšie umiestnenie mali Nela Suráková – 51. miesto a Katarína Samseliová – 54. miesto vo svojej kategórii.

            Titul VŠETKOVEDKO sa vo svojich kategóriách podarilo získať teda 15 našim žiakom, čo je presne toľko, koľko oslávil tento rok Všetkovedko. Pevne veríme, že v budúcom 16. ročníku sa do súťaže zapoja aj ďalší žiaci, ktorí chcú zažiť pocit výnimočnosti. V súťaži budú môcť predviesť svoje vedomosti, schopnosť čítať s porozumením, logické myslenie a správny úsudok. Benefitom pre nich bude nielen hrdý titul, krásny diplom a darček, ale aj hravá príprava na testovanie v budúcnosti.

            Našim šikovným Všetkovedkom srdečne blahoželáme! Všetci súťažiaci si odniesli domov krásne diplomy, ceruzu Súťažím s Talentídou a víťazní Všetkovedkovia k tomu aj vecné ceny od organizátora súťaže Talentída, n. o., Bratislava.

            Pripravila: Mgr. Mária Guffová, koordinátorka súťaže

          • OKRESNÉ KOLO VO FLORBALE ŽIAKOV!

          • 6.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Hneď v utorok, deň po okresnom kole žiačok, sa uskutočnilo okresné kolo vo florbale žiakov ZŠ a OGY (30.01.2024).

            Chlapcom sa v dvoch zápasoch v skupine (so ZŠ Sp. Hrhov a ZŠ Francisciho) napriek vynaloženému úsiliu nepodarilo postúpiť zo skupiny. Nevadí a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Zloženie družstva: Roman Lesňák 8.B, Ján Šichta 8.B, Nikolas Spišský 8.B, Sebastián Fabiš 9.B, Dominik Gally 9.B, Kamil Oravec 9.B, Peter Hospůdka 8.C, Gilbert Spišský 9.A a Alex Prox 7.B.

            Pripravil: Mgr. Pavol Petrovič

          • DEŇ BEZPEČNÉHO INTERNETU!

          • 6.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            6. február 2024 - „Viem, ako sa „nezamotám" do sociálnych sieti”.

            Okresné riaditel'stvo Policajného zboru v Poprade sa obracia na jednotlivé základné skoly v pôsobnosti OR PZ v Poprade s odporúčaním realizácie preventívnej aktivity a medializácie informácii pri prilezitosti „Dňa bezpečného internetu”.

            Problematika bezpečného internetu je vel'mi aktuálna, nakol'ko internetovy svet sa stal kľúčovým komunikaným kanálom.

            Cieľom je zvýšenie informovanosti a právneho vedomia najmä detí, na úseku bezpečného používania moderných informačných a komunikačných technológií s dôrazom na riziká spojené s používaním internetu (napr. pri uvereñovani rôznych fotografií, videí a informácii, kde by mali byť obozretnejšie, nakoľko digitálne stopy, poznámky a prejavy sa velľmi ťažko z internetu odstraňujú a svojim nezodpovedným a vlažným prístupom v anonymnom priestore virtuálneho sveta sa lľahko dostanú do problémov alebo k osobám, ktoré ich môzu zneužiť).

            Deň bezpečného internetu: letak_Viem__ako_sa_nezamotam_....pdf

            Preventívna aktivita je určená žiakom druhého stupña základných skôl.

          • VALENTÍNSKA POŠTA!

          • 5.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            A je to tu! Vaša obľúbená „VALENTÍNSKA POŠTA“. Vhoď svoju valentínku do škatule na prvom alebo druhom stupni, napíš meno a triedu adresáta a my tvoju poštu na Valentína doručíme.

            1. stupeň: od 7.2.2024 (streda) do 14.2.2024 (streda) môžeš napísať kamarátovi alebo kamarátke tu v škole valentínku.

            2. stupeň: od 6.2.2024 (utorok) do 13.2.2024 (utorok) môžeš napísať kamarátovi alebo kamarátke tu v škole valentínku.

            Pošta bude doručená 14.2.2024 v stredu.

            Doručené budú len listy, ktoré budú v OBÁLKE a budú na nich tieto údaje: MENO, PRIEZVISKO A TRIEDA kamaráta, pre ktorého je tvoj pozdrav.

            Tešíme sa!

            Vaša Školská rada

          • ŠKOLSKÉ KOLO BIBLICKEJ OLYMPIÁDY!

          • 4.2.2024 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Školské kolo Biblickej olympiády sa konala 24.1.2024. Obsahom boli vybrané knihy z Biblie.

            Súťaže sa zúčastnilo 11 žiakov. Víťazmi sa stali:

            1. miesto: Peter Gibala 9.A

            2. miesto: Klára Pomikalová 9.A

            3. miesto: Ester Greššová 8.A.

            Ako náhradníčka postupuje Zuzana Melcherová 7.A.

            Blahoželáme víťazom.

            Víťazné trojčlenné družstvo postupuje na okresné (dekanské) kolo, ktoré sa bude konať 21.3.2024.

            Pripravila: Mgr. Mária Žecová