• EXKURZIA SIEDMAKOV V CHEMOSVITE A SHMÚ!

          • 24.2.2023 Chemosvit Svit, SHMÚ Gánovce

            Žiaci siedmeho ročníka sa v piatok 24.2 2023 zúčastnili exkurzie v Chemostvite a v SHMÚ v Gánovciach. Túto exkurziu sme uskutočnili v rámci projektu ČAJ a teda vďaka firme PYRODYN spiš s.r.o..

            Projekt ČAJ bol schválený vo výzve Agentúry SBA – Slovak Business Agency a NPC na podporu podnikateľského vzdelávania. Chemosvit predstavuje skupinu spoločností orientovaných na výrobu, zušľachťovanie a predaj flexibilných fólií pre obalové účely a pre elektrotechnický priemysel, na výrobu a predaj výrobkov z plastov, aj recyklovaných, polypropylénových vlákien a strojárskych výrobkov a baliacich automatov.

            Nás v Chemosvite najviac zaujala samotná výroba polyetylénovej fólie z plastového granulátu vyfukovaním. Ďalej sme sa oboznámili s rôznymi spôsobmi tlače na fóliu z polyetylénu a videli sme obrovské množstvo už  hotových obalových fólií pre rôzne pochutiny, ako napr. rôzne keksíky, oriešky, chipsy, cukríky ...

            V slovenskom hydrometeorologickom ústave v Gánovciach sme sa zúčastnili vypúšťania meteorologického balóna s rádiosondou. Je to zariadenie, ktoré dokáže merať základné charakteristiky atmosféry ako je teplota, tlak vzduchu, vlhkosť, smer a rýchlosť vetra.

            Pripravila: Mgr. Martina Grohoľová

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN!

          • 24.2.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Dňa 22. 2. 2023 sa na 1. stupni uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. O túto súťaž deti prejavujú veľký záujem a preto sme mali veľa súťažiacich. No vyhrať mohol v každej kategórii len jeden.

            Pozrite si výsledky:

            Poézia:  1. Veronika Cimbalová   4.C

                2. Teodor Gibala   2.B

                3. Nina Tureková  3.B

            Žiakov pripravovali p. učiteľky Mgr. D. Slobodová, Mgr. K. Sanitriková a Mgr. A. Dluhošová.

             

            Próza:   1. Erma Mária Obert  4.A

                          2. Gregor Hospudka  4.B

                        3. Lenka Lasáková  4.A

            Žiakov pripravovali p. učiteľky Mgr. V. Starinská, Mgr. A. Novotná.

            Víťazom srdečne blahoželáme a držíme im palce, aby našu školu úspešne reprezentovali na okresnom kole.

            Pripravila  Mgr. Miroslava Suchá

          • ... A OPÄŤ SPOLU ...

          • 23.2.2022 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            „Sme rovnakí, ale predsa v niečom iní“ – projekt vrámci Valentínskeho dňa, ktorý po 2 rokoch „odmlky“ úspešne pokračuje!!!

            Plní očakávania sme sa stretli s rovesníkmi zo ZŠ a MŠ Spojenej školy J.Vojtaššáka internátnej. Prvotný „rešpekt“ vystriedala detská prirodzenosť, ohľaduplnosť a dobrosrdečnosť. Súťaže a hry, ktoré boli cieľom nášho stretnutia, sme zahodili – vyhrali a vyšantili sme sa dosýtosti aj bez nejakých podmienok, či pravidiel – jednoducho, hravo, detsky... A či sme iní my, alebo oni, zrazu nebolo vôbec podstatné, všetci sme jedineční a výnimoční. Ďakujeme, že nás poctili svojou návštevou na našej škole a malé prekvapenie na záver – nestretneme sa až o rok na Valentínka, oslávime spoločne aj sviatok všetkých detí...

            1.A,B,C a triedne učiteľky Evka, Vierka a Mirka

          • BIANKA GABČOVÁ 1. MIESTO V KK SÚŤAŽE "RÓMOVIA RECITUJÚ"!

          • 16.2.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            V recitačnej súťaži "Aj Rómovia recitujú" sa dnes v Prešove, na krásnom 1. mieste, umiestnila naša žiačka, Bianka Gabčová z 2. B.

            Držíme jej palce v marci, postúpila do finále. Srdečne blahoželáme.

            Pripravila: Mgr. Katarína Sanitriková

          • VALENTÍNSKE SLADKÉ POTEŠENIE!

          • 14.2.2923 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Dnešný deň nepatrí len zamilovaným, ale všetkým, ktorých máme radi :)

            A že Vás máme radi, že spolu tvoríme jednu rodinu, sme Vám chceli vyjadriť aj takýmto malým sladkým darčekom.

            Pripravili: Mgr. Svetlana Cimbalová, Mgr. Lucia Karabinová a žiačky 9.A triedy

          • BITKA DEJEPISNÝCH ARMÁD!

          • 10.2.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Aj tento školský rok sme boli opäť vyzvaní na tradičnú bitku dejepisných armád v okrese Levoča. Po dvoch rokoch online kôl sa konala prezenčnou formou. Zloženie našej armády sa formovalo počas hodín dejepisu a finálna zostava vzišla po školskom kole, ktoré sa konalo v decembri. K tradičným bojovníkom pribudli nové tváre, plné nasadenia a odhodlania hájiť našu školu.

            Dňa 8.2.2023 sa stretli všetky výpravy, pričom naša výprava slávila úspech. Víťazstvo v kategórii F pre nás vybojovali Aneta Šurcová /1. miesto/ a Dušan Šaradín /2. miesto/, v kategórii E úspešne bojoval Tomáš Spišský. V kategórii D Róbert Rusňák /1. miesto/Peter Breja /2. miesto/ porazili svojich vyzývateľov a čaká ich ďalší boj s najlepšími v Prešovskom kraji. Kategóriu C úspešne obhájila Barbora Bartošová, ktorá je dlhodobou úspešnou bojovníčkou v dejepisných bitkách, o čom svedčia jej víťazstvá a umiestnenia z minulých rokov v okresných a krajských vojnách.

            Touto cestou sa chceme Barborke poďakovať za dlhodobú úspešnú reprezentáciu a zaželať jej veľa úspechov v nových výzvach na strednej škole.

            Pripravil: Mgr. Ján Spišský

          • VALENTÍNSKA POŠTA TRIDSAŤSEDMIČKY JE TU!

          • 7.2.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča​​​​​​​

            Po dlhšej prestávke je tu opäť VALENTÍNSKA POŠTA. Vhoď svoju valentínku do škatule na prvom alebo druhom stupni, napíš meno a triedu adresáta a my tvoju poštu na Valentína doručíme.

            Od 7.2.2023 (utorok) do 13.2.2023 (pondelok)  do konca 2. vyuč. hodiny môžeš napísať kamarátovi alebo kamarátke tu v škole valentínku.

            Pošta bude doručená 14.2.2023 v utorok.

            Doručené budú len listy, ktoré budú v OBÁLKE a budú na nich tieto údaje: MENO, PRIEZVISKO A TRIEDA kamaráta, pre ktorého je tvoj pozdrav.

            Tešíme sa!

          • KARNEVAL! ČAS ZÁBAVY A RADOSTI!

          • 2.3.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Fašiangy sú obdobím radosti a zábavy. Aj v našej škole sa dňa 31.1.2023 ozývala hudba a šťastný smiech detí. Konečne nastal deň dlho očakávaného karnevalu.

            Deti sa na tohtoročný karneval tešili už niekoľko dní vopred. Rozmýšlali, akú masku si tento rok vyberú. Utorkové dopoludnie sa tak premenilo v školskej telocvični na jednu rozprávkovú ríšu plnú postavičiek z rozprávok, filmov seriálov, ale aj bežného života. Stretli sme Harry Pottera, Saxanu, princezné, škriatkov, upírov, rytierov, kráľov, baletky, tanečnice a mnohé ďalšie postavičky.

            Pestrosť, kreativita a nadšenie prezradili, že tohtoročný karneval mal úspech a splnil deťom ich sen premeniť sa na malú chvíľku na ich obľúbené postavičky.

            Pripravila: Katarína Lisovszká

          • ŠKOLSKÉ KOLO BIBLICKEJ OLYMPIÁDY!

          • 3.2.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Dňa 30. januára 2023 sa 11 žiakov našej školy zúčastnilo školského kola Biblickej olympiády. V tomto roku sa bližšie zaoberali vybratými knihami Svätého Písma: Prvý Petrov list a Kniha Ester. Spoločná téma vybraných kníh: ODVAHA A DÔVERA V BOHA

            Blahoželáme víťazom:

            1. miesto: Barbora Bartošová (9.A) 

            2. miesto: Peter Gibala (8.A) 

            3. miesto: Klára Pomikalová  (8.A)

            Ďalší v poradí sa umiestnil Matej Jakub Obert z 9.C, ktorý je náhradníkom.

            Postupujú do ďalšieho dekanátneho (okresného kola), ktoré sa uskutoční 28.marca 2023.

            Pripravila: Mgr. Marie Peterová 

          • VÝSLEDKY SÚŤAŽE VŠETKOVEDKO 2022!

          • 1.2.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            VŠETKOVEDKO je celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov 2. – 4. ročníka základných škôl.  Obsahuje otázky zo všetkých oblastí, s ktorými sa žiaci doteraz stretli - vlastiveda, prírodoveda, prvouka, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, informatická, dopravná, hudobná a výtvarná výchova. V tomto školskom roku sa do súťaže zapojilo 18 382 žiakov. Najlepší získali titul Všetkovedko, ostatní si odnášajú titul Všetkovedkov učeň. Súťažilo sa 30. novembra 2022.

            Na našej škole sa do súťaže zapojilo 28 žiakov: 15 druhákov, 9 tretiakov a 4 štvrtáci.   V testoch mohli žiaci 2. ročníka získať maximálne 168 bodov, žiaci 3. a 4. ročníka mohli získať 210 bodov.

            Pochvalu si zaslúžia najúspešnejší žiaci v jednotlivých kategóriách:

            VŠETKOVEDKO 2 – súťažilo tu 7 845 žiakov na Slovensku.

            Titul Všetkovedko sa podarilo získať Gregorovi Čopjakovi, s počtom bodov 133, ktorý získal 23. miesto. Na 30. mieste s počtom bodov 126 boli Daniela Fudalyová, Nicole Bielická a Emma Findurová. Na 37. mieste vo svojej kategórii sa umiestnili s počtom bodov 119 Nela Deptová a Mária Dobrovičová.

            VŠETKOVEDKO 3 – súťažilo tu 6 926 žiakov na Slovensku.

            Titul Všetkovedko získala Katarína Samseliová, s počtom bodov 154, ktorá získala 43. miesto. Na 50. mieste s počtom bodov 147 bola Nela Suráková a na 57. mieste vo svojej kategórii sa umiestnil s počtom bodov 140 Jozef Dubec.

            VŠETKOVEDKO 4 – súťažilo tu 6 427 žiakov na Slovensku.

            Titul Všetkovedko za 45. miesto s počtom bodov 149 patrí Terézii Žifčákovej. 65. miesto s počtom bodov 129 dosiahli Erma Mária Obert a Veronika Cimbalová.

            Titul VŠETKOVEDKO sa vo svojich kategóriách podarilo získať iba trom našim žiakom, čo je menej ako minulé roky. Pevne veríme, že v budúcom 15. ročníku sa do súťaže zapojí väčší počet žiakov, ktorí chcú zažiť pocit výnimočnosti. V súťaži budú môcť predviesť svoje vedomosti, schopnosť čítať s porozumením, logické myslenie a správny úsudok. Benefitom pre nich bude nielen hrdý titul, krásny diplom a darček, ale aj hravá príprava na testovanie v budúcnosti.

            Našim šikovným Všetkovedkom srdečne blahoželáme! Všetci súťažiaci si odniesli domov krásne diplomy, ceruzu od Talentídy a víťazní Všetkovedkovia k tomu aj vecné ceny od organizátora súťaže Talentída, n. o., Bratislava.

            Pripravila: Mgr. Mária Guffová, koordinátorka súťaže

          • TIMKA FUDALYOVÁ 2. MIESTO V OK SÚŤAŽE ŠALIANSKY MAŤKO!

          • 1.2.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Timka Fudalyová (6.A) dnes (1.2.2023) úspešne reprezentovala našu školu v okresnom kole súťaže Šaliansky Maťko. Vo veľkej konkurencii sa umiestnila v 3. kategórii na 2.mieste.

            Blahoželáme našej recitátorke k úspechu.

            Pripravila: Mgr. Viera Starcová