• RADNICA OTVORENÁ KOMUNITÁM!

          • 22.6.2023 Mesto Levoča

            Po dvoch rokoch práce sú prízemie a suterén budovy historickej radnice obnovené. Rekonštrukcia priniesla veľa významných objavov a prepisuje históriu Levoče. V rámci podujatia Radnica otvorená komunitám otvoríme radnicu pre verejnosť v sobotu 24.6. a pripravený je tiež bohatý kultúrny program v severnom parku.

            Oslávme spoločne dokončenie obnovy a príďte si pozrieť priestory radnice aj s dychvyrážajúcimi objavmi!

            (Text: Mesto Levoča)

          • OZNAM ŠKD!

          • 21.6.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že dňa 30.6.2023 (piatok) bude ŠKD zabezpečené od 6:30 hod. do 10:00 hod.

            Zároveň Vás žiadame, aby ste zrušili trvalý príkaz na úhradu poplatku v ŠKD.

            Ďakujeme.

            Katarína Liszovská

          • VÍKENDOVÝ POBYT S „TURISTICKÝM KRÚŽKOM“– CHATA BUKOVINKA!

          • 21.6.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            ...a furt sa len chodí a chodí, fotí sa a fotí... takto by možno zhodnotili Turistický krúžok tí, ktorí NETUŠIA, že na tom našom krúžku sa počas túr spoznáva, súťaží a hrá, spieva, tvoria sa rôzne príbehy, utužujú sa priateľstvá... a zavŕšením môže byť aj víkendový pobyt, ktorý sme absolvovali v dňoch 16. - 18.6.2023.

            Spoznali sme okolie Draviec a Spišského Štvrtku; zasúťažili a „vyhrali“ sme sa dosýtosti v areáli chaty v Bukovinke, kde sme boli ubytovaní; každá z našich túr bola obohatená spevom, ale aj príbehmi skutočnými, či vymyslenými, (pre pobavenie partie) a že sa utužovali priateľstvá? To je vidieť z fotiek a „sľubu“, že „O ROK SI TO ZOPAKUJEME“... 

            Vedúca krúžku Mgr. Viera Jankovčínová

          • OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE!

          • 20.6.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE!

            Oznamujeme všetkým stravníkom, že odhlásiť sa z obeda zo dňa 29.6.2023 (štvrtok) je možné do 28.06.2023 (streda) do 12,00 hod.

            Za pochopenie ďakujeme.

            Iveta Falaštová, vedúca ŠJ

          • PLAVECKÝ VÝCVIK 6. - 7. ROČNÍK!

          • 19.6.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            44 žiakov 6. a 7. ročníkov sa v dňoch 13.6.2023 - 16.6.2023 zúčastnilo zdokonaľovacieho plaveckého výcviku. Kurz prebehol v krytej plavárni v SNV.

            Sme radi, že akcia prebehla úspešne, bez ťažkostí a úrazov.

            Pripravil: Mgr. Pavol Petrovič

          • ŠKOLSKÝ VÝLET 2.A, 2.B A 2.C!

          • 15.6.2023

            Druháci na svojom výlete navštívili vodný mlyn v Kováčovej, kde zisťovali, ako sa zo zrnka múka stane, rytmizovali i divadlo si zahrali. Potom ich kroky viedli do malej, no nádhernej dedinky Lúčka. Tam na nádvorí husitského kostolíka k rytierskym cnostiam privoňali, súťažili a dlho sa zabávali. Po dobrom obede v slimačom domčeku posedeli a  unavení domov sa ponáhľali. 

            Pripravila: Mgr. Katarína Sanitriková

          • MATEMATICKÝ KLOKAN 2023 – VÝSLEDKY SÚŤAŽE!

          • 12.6.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Matematický klokan je najväčšou medzinárodnou matematickou súťažou na svete. Na Slovensku sa začalo súťažiť pred 25 rokmi. Každoročne sa do nej zapája niekoľko miliónov žiakov a študentov základných a stredných škôl na celej zemeguli. Tento rok súťažilo na Slovensku  viac ako 70 000 žiakov.

            V našej škole sa do súťaže zapojilo 68 žiakov, z I. stupňa 65 a z II. stupňa 3 žiačky. A ako sme uspeli? Našu pochvalu si zaslúžia najúspešnejší žiaci v jednotlivých kategóriách:

            KLOKANKO 1 – súťažilo tu 14 349 žiakov na Slovensku, u nás 27 prvákov a máme aj úspešných riešiteľov: Dominiku Surákovú (úspešnosť 100%) a Emu Gondovú (úspešnosť 91,7%) z I.A, Jakuba Kellnera (úspešnosť 100%) a Martina Jendričáka (úspešnosť 100%) z I.B, Michala Drahomireckého (úspešnosť 91,7%) a Lauru Karabinovú (úspešnosť 91,%) z I.C.

            KLOKANKO 2 – súťažilo tu 13 021 žiakov na Slovensku, u nás 20 druhákov, úspešnými riešiteľmi sa stali: Nela Deptová (úspešnosť 94,4%) a Nicole Bielická (úspešnosť 88,9%) z II.A, Teodor Gibala (úspešnosť 88,9%) a Gregor Čopjak (úspešnosť 87,8%) z II.B, Zdenko Dubec (úspešnosť 80,0%) z II.C.

            KLOKANKO 3 – súťažilo tu 10 005 žiakov na Slovensku, u nás 7 tretiakov, úspešnou riešiteľkou je Nela Suráková (úspešnosť 88,9%) z III.C.

            KLOKANKO 4 – súťažilo tu 8 828 žiakov, u nás 11 štvrtáci, úspešným riešiteľom je Max Sipko (úspešnosť 88,9%) zo IV.A.

            ŠKOLÁK 6 – súťažilo tu 3 460 žiakov na Slovensku, u nás 3 šiestačky, ktoré súťažia každoročne a všetky sú aj úspešnými riešiteľkami. Sú to žiačky VI.A, a to: Zuzana Melcherová (úspešnosť 86,7%), AnetaŠurcová (úspešnosť 88,3%) a Timea Fudalyová (úspešnosť 81,7%).

            Všetci zúčastnení boli odmenení diplomami, tí, ktorí patrili medzi 20% najúspešnejších dostali diplom úspešného riešiteľa.

            10% najúspešnejších súťažiacich vo svojej kategórii dostalo aj darček. Každý súťažiaci dostal od Talentídy ceruzku s nápisom.

            Blahoželáme víťazom a tešíme sa na budúci ročník!

            Mgr. M. Guffová, koordinátorka súťaže

          • 1. MIESTO NAŠICH CHLAPCOV V OK V MALOM FUTBALE!

          • 8.6.2023 Spišské Podhradie

            V Spišskom Podhradí sa uskutočnilo okresné kolo v malom futbale vo vekovej kategórii starších žiakov. V konkurencii deviatich škôl z levočského okresu sa naši chlapci umiestnili na 1. mieste. Školu reprezentovali títo žiaci: Alexander Bonk, Michal Lukáš, Jakub Horváth, Šimon Ambrózy, Dominik Gally a Leo Szabo.                  

            Výsledky nášho družstva:

            ZŠ Gašpara Haina - ZŠ Spišský Hrhov 4:0

            ZŠ Gašpara Haina - ZŠ Školská Spišské Podhradie 8:1

            ZŠ Gašpara Haina - Gymnázium J.F.R. 4:0

            ZŠ Gašpara Haina - Gymnázium S.F.A. 6:0

            Pripravil: Mgr. Roman Gaduš

          • ZELENÉ PLESO S TURISTICKÝM KRÚŽKOM!

          • 7.6.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Žiaci turistického krúžku v sobotu 3. júna absolvovali túru v Tatranskom národnom parku. Na chatu pri Zelenom Plese  sa vydali po žltej turistickej značke z autobusovej zastávky Biela Voda. Trasa bola dlhá, ale s miernym stúpaním. Pri turistickom chodníku bolo niekoľko drevených prístreškov, pod ktorými si žiaci oddýchli. Cieľ trasy dosiahli za tri a pol hodiny. Zvládli to vynikajúco a s úsmevom na tvárach.

            Zelené pleso sa nachádza vo východnej časti Vysokých Tatier. Patrí medzi najkrajšie plesá tohto národného parku a je veľmi obľúbeným miestom turistických výstupov. Je to nádherné ľadovcové jazero v závere najvýchodnejšej vysokotatranskej doliny, v nadmorskej výške 1540 metrov. Zelené pleso získalo svoje pomenovanie podľa zelených škvŕn spôsobených vyvieraním prameňov na jeho dne. Priamo na brehu jazera stojí chata s celoročnou prevádzkou, v ktorej si naši mladí turisti pochutili na kapustnici, guľáši a iných jedlách.

            Z troch turistických výletov v tomto roku bola táto trasa najnáročnejšia. Prvú trasu na Uložu cez Mariánsku horu zvládli úplne ľahko. Po druhej túre v Slovenskom raji cez Tomášovský výhľad k Letanovskému mlynu a po stúpačkách na Prielome Hornádu boli prijemne unavení.

            Spoločne sme objavili ďalšie krásne miesta nášho regiónu. Všetci sme si užili nádherný slnečný deň v malebnej prírode aj s posledným snehom. Pozrite sa na tú krásu spoločne s nami prostredníctvom fotografií.

            Pripravila: Ing. Mária Brečková

          • OZNAM - RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE!

          • 6.6.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Vážení rodičia,

            dovoľujeme si Vám oznámiť, že dňa 12.6.2023 (pondelok) sa uskutočnia triedne schôdze RODIČOVSKÉHO ZDRUŽENIA.

            Organizácia:

            • Rada školy 15:30 prízemie hlavnej budovy - školská knižnica
            • Triedne schôdze 16:00 - jednotlivé triedy

            Tešíme sa na Vás.

            ZŠ, G. Haina 37, Levoča

          • PO VÍKENDE NA VÝLET S 1.B!

          • 5.6.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Po víkende v pondelok sa veru nie každý „hrnie“ do školy, ale ak ide o výlet... Trieda 1.B prijala pozvanie zo ZŠ s MŠ v Spišskom Hrhove a čo všetko počas pondelkového dopoludnia, 29.5.2023, absolvovala? Návštevu kaštieľa Csákyovcov, grófskeho parku, kde prebehli rôzne pohybové a zábavné aktivity. V Muzikmúzeu a jeho interaktívnej časti si deťúrence vypočuli a vyskúšali hru na niektorých nástrojoch. Počas presunu obcou hádali názvy nadrozmerných náradí vyrezávaných zručnými remeselníkmi z Hrhova, zapísaných v Guinessovej knihe rekordov. Najzaujímavejšia však bola obhliadka EKO areálu školy s jazierkom, pecou na chlieb – ktorú postavil dedko našej spolužiačky Mišky Šurcovej, Walipini skleníkom, Ekocentrom, Zelenou strechou a „čerešničkou na torte“ bol Včelársky workshop - ukážka úľa, plastov, včelieho vosku, a rôznych druhov medíka. Pochutnali sme si aj na bylinkových čajíkoch, ktoré, samozrejme, vypestovali žiaci vo vyvýšených záhonoch. A čo sme im najviac „závideli“? Drevený altánok s lavicami a lavičkami využívaný na čítanie, alebo aj vyučovanie rôznych predmetov... Velikánske poďakovanie patrí pánovi riaditeľovi ZŠ s MŠ, Mgr. Petrovi Strážikovi, ktorý sa nám počas tohto dopoludnia venoval – tešíme sa na ďalšiu spoluprácu... 

            Učka Vierka a asistent Romčo

          • DEŇ NARCISOV - POĎAKOVANIE!

          • 31.5.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Teší nás Vaše poďakovanie. Sme radi, že sme sa mohli zapojiť aj my a prispieť tak na dobrú vec.

            Vaša Tridsaťsedmička.

          • VÝTVARNÁ SÚŤAŽ - BLUDISKO!

          • 25.5.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Namaľuj čo najkreatívnejšie akékoľvek bludisko a zapoj sa do výtvarnej súťaže Viktóriine záhrady v Starej Ľubovni s najväčším bludiskom svojho druhu v strednej Európe.

            Žiaci 2.A triedy nezaháľali a vymýšľali, ako by takéto bludisko mohlo vyzerať a výsledok Vám prinášame. 

            Výhrou v súťaži bol vstup do bludiska zdarma pre celý autobus žiakov.

            Čo ak by cesta do školy bola takýmto bludiskom?

            Pripravil: Ing. Rastislav Pomikala 

          • OKRESNÉ KOLO V ATLETIKE ŽIAKOV A ŽIAČOK ZŠ A OGY!

          • 24.5.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            V areáli našej školy sa dnes uskutočnilo okresné kolo v atletike žiakov a žiačok ZŠ a OGY.

            Súťažilo sa v šiestich disciplínach, a to v behoch na 60 m a 800 m, v skoku do diaľky a skoku do výšky, v hode kriketovou loptičkou a vo vrhu guľou.

            Družstvo našich žiačok v zložení: Liana Stoklasová, Zuzana Lazarová, Monika Puchalová, Dária Macášová, Emma Slaninová a Sára Pápištová skončilo na 1. mieste.

            Družstvo našich žiakov v zložení: Alexander Bonk, Michal Lukáš, Alex Koky, Jakub Horváth, Šimon Ambrózy a Ján Polák sa umiestnilo na 2. mieste.

            Medailové umiestnenia jednotlivcov:

            skok do výšky: Liana STOKLASOVÁ - 1. miesto

            vrh guľou: Liana STOKLASOVÁ - 1. miesto

            beh na 800 m: Zuzana LAZAROVÁ - 1. miesto

            beh na 800 m: Sára PÁPIŠTOVÁ - 2. miesto

            beh na 60 m: Sára PÁPIŠTOVÁ - 2. miesto

            skok do diaľky: Emma SLANINOVÁ - 2. miesto

            hod kriketovou loptičkou: Monika PUCHALOVÁ - 2. miesto

            hod kriketovou loptičkou: Jakub HORVÁTH - 1. miesto

            beh na 60 m: Jakub HORVÁTH - 3. miesto

            beh na 800 m: Šimon AMBRÓZY - 3. miesto

            skok do diaľky: Alexander BONK - 3. miesto

            Blahoželáme.

            Pripravil: Mgr. Roman Gaduš

          • BOTANIKIÁDA!

          • 23.5.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Dvanásty ročník Botanikiády niesol podtitul Voda, základ života. Voda je nevyhnutnou súčasťou našich životov a o dôležitosti a nenahraditeľnosti vody potrebujeme rozprávať o to viac v súčasnosti, kedy pociťujeme jej nedostatok hlavne v letných mesiacoch. Hlavným cieľom projektu Botanikiáda je vzbudiť záujem talentovaných žiakov o oblasť botaniky prostredníctvom hravej formy súťaže. Do projektu Botanikiáda sa na našej škole zapojilo pätnásť žiakov piateho ročníka. Najprv absolvovali školské kolo formou on-line testu.  Na prvých troch miestach s rovnakým počtom bodov sa umiestnili Pavol Hospudka, Liana Valenčíková a Adam Siska z 5.A triedy. Nakoľko všetci traja získali rovnaký počet bodov, o poradí na prvých troch miestach rozhodoval čas odovzdania vypracovaného testu. Dvaja najúspešnejší žiaci školského kola Pavol a Lianka sa zúčastnili 10. mája 2023 regionálneho kola v priestoroch Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach.

            Zúčastnení žiaci regionálneho kola dostali vrecúško s nápisom Botanikiáda, pero a desiatu. Každá skupina žiakov odlíšená farbou vrecúšok  mala svojho vedúceho a spolu s ním žiaci absolvovali súťažné aktivity. Farba vrecúšok našich žiakov bola modrá. Na žiakov čakali problémové úlohy na šiestich stanovištiach, ktoré boli rozmiestnené v celom areáli botanickej záhrady, nevynímajúc expozičný skleník, okolie bazénov či parenísk. Žiaci si overili aj svoje praktické zručnosti pri presádzaní rastliny Heliotropium - skrutec peruánsky, ktorú si odniesli domov. Spoznali nových kamarátov a zažili množstvo príjemných chvíľ.

            Pre pedagógov bol pripravený program vo forme prezentácií a prehliadky botanickej záhrady. Na záver  ich odmenili rastlinami: vôňovcom citrónovým a trávou sv. Augustína.

            Pripravila: Ing. Mária Brečková                       

          • NAJLEPŠÍ DETSKÝ FUTBALOVÝ TURNAJ McDONALD’S CUP!

          • 22.5.2023 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Už druhýkrát sme si víťazstvom v okresnom kole zabezpečili postup na krajské kolo, ktoré sa konalo v Sabinove. Naši futbalisti a futbalistky prežili deň plný skvelých športových zážitkov, pretože hrať s profesionálnymi futbalistami je naozaj zaujímavé a inšpirujúce.

            Atmosféru umocnil Jozef Dolný, útočník 1.FC Tatran Prešov, svojou autogramiádou.

            Aj napriek tomu, že to bolo náročné, tešíme sa, že sme si v porovnaní s minulým rokom polepšili o jedno miesto.

            Ďakujeme všetkým hráčom a hráčkam za skvelú reprezentáciu našej školy:

            Miško Brincko, 2.A

            Vaneska Šveďuková, 3.A

            Patrik Mikula, 3.B

            Leo Zolotarev, 3.B

            Boris Budzák, 3.C

            Vladko Kovaľ 4.A

            Max Sipko, 4.A

            Dominik Slanina, 4.A

            Noemi Lacková, 4.B

            Oliver Sobinovský, 4.B

            Maroš Tauber, 4.C

             

            Pripravila: Mgr. Viktória Starinská

          • ZÁKLADNÝ PLAVECKÝ VÝCVIK!

          • Krytá plaváreň, Svit

            Základný plavecký výcvik 3. - 10. máj 2023.

            Prvý a druhý májový týždeň sa naši tretiaci a štvrtáci zúčastnili základného plaveckého výcviku. Po prvýkrát sa konal v priestoroch krytej plavárne vo Svite pod vedením uja vodníka Halušku, ktorý nás vítal každé ráno a pani učiteliek – Mgr. Starinskej, Mgr. Slobodovej, Mgr. Novotnej. Mgr. Dluhošovej, PaedDr. Korkosovej, Mgr. Gaduša, Mgr. Petroviča, p. asistenta Sámela a Mgr. Ušákovej.

            Deti boli rozdelené do družstiev a počas celého týždňa zlepšovali svoje plavecké zručnosti. Každý sa snažil a robil pokroky vlastným tempom. Najdôležitejšia však bola radosť detí z pobytu vo vode. Boli sme na našich žiakov pyšné. Boli disciplinovaní, snaživí a každý urobil veľa práce. Po skončení výcviku získal každý "mokré vysvedčenie".

            Pripravila: Mgr. Zuzana Ušáková

          • DEŇ MATIEK!

          • ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Milé mamičky, nech Vám tento deň prinesie toľko šťastia a radosti, koľko lásky vy samé rozdávate svojim najbližším po celý čas!

            Prajeme Vám krásny Deň matiek.

            Vaša Tridsaťsedmička.

            ​​​​​​​Pripravila: Mgr. Svetlana Cimbalová

          • SOVIČKY TVORILI PRE MAMIČKY!

          • ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Maľujeme, formujeme krásnu ružu. Takú ružu nevidel ešte svet.

            Maľujeme, formujeme ako vieme, mamičkám tieto ruže zanesieme.

            Vaše sovičky.

            Pripravila: Miriam Štrublíková