• PREČO JE MAREC - MESIAC KNIHY!

          • 31.3.2022 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Marec je už za nami. V priebehu tohto mesiaca sme s našimi žiakmi na 1. stupni podnikli dve aktivitky. Jednou z nich bolo aj oboznámenie žiakov prostredníctvom pracovných listov, prečo dostal marec prívlastok mesiac knihy. Dnes už deti vedia, kto bol Matej Hrebenda Hačavský, čomu sa venoval aj napriek svojmu hendikepu a ako sú mu ľudia za to vďační. A keďže sa narodil aj zomrel v marci, tak na jeho počesť máme dodnes marec, ako mesiac knihy.

            Deti so záujmom vypĺňali informácie z internetu, encyklopédií do pracovných listov a pre zábavu si vymaľovali aj peknú omaľovánku.

            Veď sa pozrite.

            Pripravila: Mgr. Miroslava Suchá

          • BEH POZA ŠKOLU!

          • 31.3.2022 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Vážení učitelia, milí žiaci našej školy,

            už zajtra 1. apríla 2022 so štartom o 11.00 hodine sa uskutoční 1.kolo pohybovej aktivity, ktorú sme pomenovali “BEH POZA ŠKOLU. Jej hlavným cieľom je zaradiť pravidelný pohyb netradičnou formou do nášho školského života a podporiť tak našu celkovú kondíciu a upevniť naše zdravie.

            Táto aktivita bude prebiehať do konca školského roka 2021/2022 a to 1-krát týždenne počas školského vyučovania. Vždy sa vopred dozviete, ktorý deň v týždni a ktorá vyučovacia hodina bude na to určená.

            Štart behu bude v areáli ZŠ pred budovou 2. stupňa. Odtiaľ trasa pokračuje k hlavnej vstupnej bráne do školy, nasleduje beh hore kopcom ulicou Gašpara Haina popri Materskej škôlke, potom beh dole kopcom ulicou Milana Rastislava Štefánika, krátky beh po ulici Železničný riadok a na záver výbeh hore kopcom opäť po ulici Gašpara Haina k hlavnej vstupnej bráne do školy, kde bude cieľ. Celková dĺžka trasy je približne 1 000 m.

            Tejto pohybovej aktivity sa zúčastnia všetci žiaci a učitelia, ktorí budú v daný deň prítomní v škole. Každý zúčastnený si sám podľa vlastného uváženia zvolí, či danú trasu absolvuje behom alebo chôdzou.

            Každý účastník, ktorý úspešne dobehne do cieľa a zároveň splní podmienku, že bude mať na sebe športové oblečenie a športovú obuv, získa žetón, ktorý si odloží. Na konci školského roka budú odmenení tí žiaci a učitelia, ktorí získajú najviac týchto žetónov.

            Odporúčame žiakom 2. stupňa, aby prišli do školy v deň organizovania behu v športovom oblečení a obuvi, keďže kapacitne nie je v škole priestor na prezlečenie. Žiaci 1. stupňa sa do športového prezlečú v škole vo svojich triedach.

            V prípade záujmu sa behu môžu zúčastniť aj rodičia a starí rodičia. Vítaní sú všetci.

          • OZNAM! TESTOVANIE T9 - 2022 (T9-2022)

          • 30.3.2022 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Riaditeľstvo Základnej školy, Gašpara Haina 37 v Levoči, v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (§150 ods.5) poskytuje žiakom 5. – 8. ročníka dňa 6. 4. 2022 (streda) riaditeľské voľno z organizačných dôvodov – celoslovenské Testovanie T9-2022.

            Ďakujeme.

            Mgr. Štefánia Tomalská Repaská, riaditeľka školy 

          • SAMOTESTOVANIE ŽIAKOV!

          • 30.3.2022 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Vážení rodičia,

            ktorí ste prejavili záujem o samotestovanie žiakov Ag testami v domácom prostredí, môžete si prísť osobne prevziať ďalšiu sadu od 31.3.2022 (štvrtok) v čase od 7,30 do 14,30 hod. v budove 2. stupňa školy.

            Ďakujeme.

            Mgr. Štefánia Tomalská Repaská, riaditeľka školy 

          • KORČULIARSKY VÝCVIK 1.A,B,C

          • 29.3.2022 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            V spolupráci s klubom Spiš Indians Levoča naša škola zorganizovala korčuliarsky výcvik pre malých prvákov a druhákov. Prvé kroky na ľade boli neisté, no deň čo deň sme sa zlepšovali a zlepšovali. Trénovali sme, usilovne padali a vstávali ... 

            Veď posúďte sami :)

            Pripravila: Mgr. Katarína Sanitriková ​​​​​​​

          • EXKURZIA - PLANETÁRIUM A SOLIVAR!

          • 28.3.2022 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            DOČKALI SME SA!!!

            Sľúbená exkurzia do Planetária a Solivaru v Prešove bola realizovaná – 24.3.2022. Triedy 4.A,B,C si to náležite užili aj s „bonusom“ – budeme v telke. V Planetáriu, ktorého rekonštrukcia bola len nedávno ukončená, nás milo prekvapila - ale aj zaskočila - TV Regina, ktorá s nami absolvovala takmer celý pripravený program. Najväčší úspech – tradične - zožal výklad „pod nočnou oblohou“ a výstava makiet vesmírnych telies, zariadení, astronautov... a určite nákup suvenírov.

            „Soľ nad zlato“ – platilo nie len v rozprávke – každodenne sa o tom presviedčame – veď vďaka nej sú aj sladké pokrmy chutné ... Ťažba, či získavanie soli zo Soľanky, jej putovanie a spracovanie kedysi, aj dnes – kým neskončí u nás doma a kopec ďalších zaujímavostí sme sa dozvedeli v Solivare. A čím sme zavŕšili nádherný slnečný deň? Nákupmi v TESCO supermarkete – veď kto by už nosil euríky späť domov...

            Pripravili: Mgr. Viera Jankovčínová, Mgr. Eva Kovaľanová a Mgr. Miroslava Suchá

          • LYŽIARSKY VÝCVIK 8. ROČNÍK

          • 23.3.2022 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Po dvoch rokoch rôznych obmedzení a zákazov organizovania hromadných akcií v súvislosti s pandémiou covidu-19, mali žiaci opäť možnosť zúčastniť sa lyžiarskeho výcviku, ktorý sa uskutočnil v dňoch 9. až 15. marca 2022 v lyžiarskom stredisku na Levočskej Doline.

            Podmienky na lyžovanie boli vzhľadom na pokročilý dátum v roku relatívne priaznivé a slnečné počasie počas piatich dní trvania výcviku určite každý z nás privítal.

            Tridsaťšesť žiakov 8. ročníka bolo v úvodný deň výcviku rozdelených do troch výkonnostných skupín, v rámci ktorých si osvojovali a zdokonaľovali jednotlivé lyžiarske zručnosti pod vedením jednotlivých vyučujúcich.

            Týždeň ubehol ako voda, lyžiari sa zdokonalili v lyžovaní, nelyžiari sa naučili lyžovať. Z lyžiarskeho výcviku sme si všetci odniesli nové poznatky, skúsenosti a nezabudnuteľné zážitky.

            Pripravil: Mgr. Roman Gaduš

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2. STUPEŇ!

          • 7.3.2022 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            V piatok sa uskutočnilo školské kolo súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN v prednese poézie a prózy. Prinášame vám výsledky:

             

            2.kategória

            Poézia

            1. miesto: Tamara Jenkutovâ 6.A

            2. miesto: Ester Grešová 6.A

            Próza

            1. miesto: Nina Jánovčìková 6.B

            2. miesto: Timea Fudalyová 5.A

            3. miesto: Ivana Brindzová 6.A

             

            3.kategòria

            Poézia

            1. miesto: Amália Pomikalová 8.C

            Próza

            1. miesto: Tomáš Ogurčák 8.C

             

            Blahoželáme.

            Pripravila: Mgr. Viera Starcová

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 1. STUPEŇ!

          • 6.3.2022 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Dňa 3.3.2022 sa na 1. stupni uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese Hviezdoslavov Kubín. Súťažili žiaci druhého až štvrtého ročníka  v prednese poézie a prózy.

            Výsledky súťaže:     

            Poézia

            1. miesto: Veronika Cimbalová 3.C
            2. miesto: Sofia Bajtošová 4.B
            3. miesto: Erma Mária Obert 3. A

            Próza

            1. miesto: Liana Valenčíková 4.A
            2. miesto: Matúš Sámel 4.B
            3. miesto: Diana Holubová 2.B

            Všetkým srdečne blahoželáme a víťazom, ktorí našu školu budú reprezentovať v okresnom kole, držíme palce a prajeme im veľa recitátorského šťastia.

            Pripravila: Mgr. Miroslava Suchá

          • OK DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY!

          • 6.3.2022 ZŠ, G. Haina 37, Levoča

            Dňa 9.2.2022 sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovalo deväť žiakov a osem z nich získalo veľmi krásne umiestnenia.

            Kategória F  (6. ročník) Tomáš Spišský 1. miesto, Samuel František Iľaš 3. miesto 

            Kategória E  (7. ročník) Róbert Rusňák 1. miesto

            Kategória D (8. ročník) Barbora Bartošová 1. miesto, Nikola Fľaková 5. miesto úspešný riešiteľ

            Kategória C (9. ročník) Simona Šaradínová 1. miesto

            V krajskom kole dejepisnej olympiády nás budú vo svojich kategóriách reprezentovať Róbert Rusňák, Barbora Bartošová a Simona Šaradínová. Tak ako okresné kolo aj krajské kolo (22.3 2020) sa uskutoční online formou.

            Ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu školy.

            Pripravil: Mgr. Ján Spišský